2009 m. spalio 5 d., pirmadienis


Spread - Mergišius. 2009 m.
Komedija. Netikėkite pranašais, škoto Davido MacKenzie ("Jaunasis Adamas", "Halamas Fo") jausmingą dramą drįstančiais vadinti komedija. Rimtas, intymus, sukrečiantis ir daužantis širdį aistringas filmas įtikins, kad Ashtonas Kutcheris sugeba vaidinti, o ne vien tik maivytis kvailose paauglių komedijose apie idiotus žąsinus ir pragertus las vegasus.
"Amerikietiškajame Žigolo" įkvėpimo pasisėmęs aktorius pavirto Los Andželo gražuoliuku, kuris pardavinėja savo kūną, seksualiai tenkindamas turtingas vyresnes moteris, kad galėtų važinėtis jų prabangiais automobiliais, gyventi ištaigingose vilose ir nesirūpinti dėl svajonių mieste plintančio nedarbo. Vieną kartą pabandęs, jaunuolis nebegali atsispirti gyvenimo malonumams, šlovei ir aistringam seksui be jokių įsipareigojimų. Jis vaikšto peilio ašmenimis, nes iš tikrųjų kišenėse švilpauja vėjai, o laikiną pastogę suteikia geranoriškas draugas.
Stilingai surežisuota 5 mln. JAV dolerių biudžeto ekskursija į nematomą turtuolių pasaulį, kurį valdo pinigai, seksas, ambicijos, pataikavimas ir privilegijos. Aukštai pakilę ir užsitikrinę gerovę, jie dar greičiau ritasi žemyn, viską praranda ir baigia žaidimą sudaužyta širdimi. Pleibojaus narcizo Nikio košmariški rūpesčiai prasideda po lemtingo susižavėjimo seksualia padavėja, kuri lyg tyčia užsiima tuo pačiu versliuku ir tvarkosi gyvenimą, miegodama turtuolių lovose. Jis padaro lemtingą klaidą, įsimylėdamas gražuolę, kuri ne jo kišenei.
2009 m. Sandanso kino festivalyje debiutavusi drama kaitins kraują itin atviromis sekso scenomis, linksmais nesusipratimais ir beprotiškiausiais finaliniais titrais. Vargu, ar reikės specialiai raginti, nes patys nenorėsite išeiti iš salės ir 3 minutes nekantriai stebėsite, ką su vargšeliu peliuku išdarinėja akvariume patupdyta nerealiausia filmo žvaigždė - žavingoji varlė.
Filmo trukmė 1:37 val

Komentarų nėra: