2012 m. vasario 28 d., antradienis

The Iron Lady




The Iron Lady - Geležinė ledi. 2011 m
Drama. Spalvingo ir romantiško miuziklo "Mamma Mia!" autorė ir režisierė Phyllida Lloyd antrajame savo filme ji apžvelgia tris reikšmingas dienas iš Margaret Thatcher gyvenimo. Iš kontrolės slystantys įvykiai suteikia gerą progą sugrįžti į praeitį ir prisiminti įspūdingos karjeros momentus bei didžiausius sunkumus valstybės vadovės kėdėje.
XXI-ojo amžiaus Londonas. Pagyvenusi vieniša moteris išeina į parduotuvę nusipirkti pieno. Šiandien aštuntąjį dešimtmetį skaičiuojanti moteris jaučiasi niekam nereikalinga. Jai sudėtinga prisitaikyti prie kardinaliai pasikeitusių laikų ir susitaikyti su senatve, kuri ypač pasireiškia atminties praradimais.
Nuo 1959 metų Margaret įgyja partijos kolegų vyrų pasitikėjimą ir vis kyla karjeros laiptais link aukštesnio posto, kol tampa užtikrinta lydere ir 1979 metais išrenkama Jungtinės Karalystės ministre pirmininke.
Šalies vadovei tenka spręsti piliečių neramumus, slopinti angliakasių streiką, kovoti prieš IRA teroristų bombardavimus, inicijuoti karą Falklando saloje Argentinoje, lopyti ekonomikos politikos spragas nepopuliariais ir negailestingais metodais, kurie tik didino ne darbo statistiką.
Banguojantis populiarumas ir autokratinis valdymas neišgąsdino balso teisę turinčių piliečių. Jie rinko Margaret Thatcher ministre pirmininke trims kadencijoms, kol politikės reitingai partijoje sparčiai tirpo.
Dabar jai beliko blėstantys gyvenimo prisiminimai, netikslios jų interpretacijos ir vyras-vaiduoklis, kuriam labai norisi išeiti.

Komentarų nėra: