2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

My Week with Marilyn




My Week with Marilyn - 7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe. 2011 m
Drama. Marilyn Monroe – moteris, kurios nereikia pristatyti ir neįmanoma pamiršti. Tačiau kas slėpėsi uš geidžiamiausios pasaulyje šviesiaplaukės kaukės? Atviras, jaudinantis ir stulbinantis žvilgsnis į kino ikonos gyvenimą - 3 „Auksiniams Gaubliams“ (įskaitant - Geriausios Aktorės ir Geriausio Miuziklo kategorijoje) nominuotoje muzikinėje dramoje „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“. Legendinę šviesiaplaukę kino dievaitę įkūnijusiai Michelle Williams jau dabar pranašaujamas šių metų „Oskaras“ – toks stulbinantis jos įsikūnijimas!
Koks jausmas būti garsiausia moterimi pasaulyje? Tiksliausią atsakymą į šį klausimą ko gero galėtų pateikti tik legendinė Marilyn Monroe. Ryškiausia XX amžiaus Holivudo aktorė, gundanti viliokė, moteris, kurią dievino ir dievina net ir prabėgus 50 metų po jos mirties. Visuomet linksma ir flirtuojanti, neieškanti žodžio kišenėje, mylima visų – žiūrovų ir režisierių, geidžiamiausia Holivudo žvaigždė, nenužengianti nuo raudono premjerų kilimo. Tokią ją matė ir prisimena visas pasaulis. “7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ kviečia susipažinti su Marilyn be storo grimo sluoksnio ir Holivudo blizgesio – tokia, kokia buvo iš tiesų – charizmatiška ir įspūdinga, bet čia pat ir trapia it porcelianas.
Tikrais įvykiais paremta istorija žiūrovus nukelia į 1956 metų vasarą. Marilyn Monroe (akt. Michelle Williams) atvyksta į Angliją filmuotis juostoje „The Prince and the Showgirl“. Holivudo garsenybė čia atkeliauja ne tik dirbti, bet ir mėgautis medaus mėnesiu su naujuoju savo vyru scenaristu Arthuru Milleriu (akt. Dougray Scott). Šiam išvykus į Ameriką, juostos režisierius ir aktorius Laurence Olivier (akt. Kenneth Branagh) nuobodžiaujančios garsenybės viešnage ir laisvalaikiu pasirūpinti patiki jaunam savo asistentui Colinui Clarkui (akt. Eddie Redmayne). Vaikinas su Holivudo žvaigžde praleidžia visą savaitę – juodu grožisi įstabiausiomis Anglijos vietomis, linksminasi po darbų... Nuo Holivudo šurmulio ir rutinos pavargusiai Marilyn pažintis su Colinu – tikra atgaiva. O jaunam vaikinui – kančią kelianti pagunda, kaip atsispirti moteriai, po kurios kojomis visas pasaulis?
Legendinę Holivudo garsenybę filme įkūnija Michelle Williams („Mano liūdna meilės istorija“), kurios panašumas į Monroe filme tiesiog stulbinantis. O juk iš pradžių šį vaidmenį ketinta pasiūlyti kitai Holivudo blondinei – Scarlett Johansson, ir tik didžiulis Michelles ryžtas persikūnyti į tragiško likimo aktorę pelnė jai išsvajotą galimybę. „Jaučiuosi taip, lyg mes būtume dvynės seserys, viena nuo kitos atskirtos vos gimus. Taip, mūsų istorijas skiria nemažai dešimtmečių, tačiau jaučiuosi taip, lyg Marilyn būtų dalelė manęs“, - dar filmuodamasi juostoje sakė M. Williams.
Juostoje vaidina visa galybė ryškiausių šio meto žvaigždžių. Užaugusi Hario Poterio „draugė“ jaunoji Emma Watson, legendinė „Oskaro“ laureatė Judi Dench, keturis kartus „Oskarui“ nominuotas Kennethas Branagh’as (už genialų persikūnijimą į Laurence Olivier, K. Branagh'as netgi nominuotas „Auksiniam gaubliui“ Geriausio antraplanio aktoriaus kategorijoje!) ir kiti.
Filmo trukmė 1:39 val.

Komentarų nėra: