2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

The Invention of Hugo Cabrett



The Invention of Hugo Cabrett - Hugo išradimas. 2011 m
Šeimai skirtas filmas. „Hugo išradimas“ – tai nuotykių filmas visai šeimai, paremtas Briano Selznicko pasakojimu „Hugo Kabareto išradimas“ (orig. „The Invention of Hugo Cabret“).

1930-ųjų Prancūzija. Hugo – dvylikametis našlaitis, gyvenantis traukinių stotyje. Kasdien girdėdamas dundančius traukinio bėgius vaikinas gyvena su alkoholiku dėde ir beprotiškai ilgisi gaisre žuvusio tėčio (akt. Jude Law) – talentingo laikrodininko. Kadaise tėtis sūnui parodė robotą – metalinę žmogaus figūrą, sėdinčią užstalėje ir laikančią plunksną. Nuo tos dienos mažasis Hugo susižavėjo neįtikėtinu mechanizmu, o po tėčio mirties ryžosi bet kokia kaina išsiaiškinti roboto veikimo principą ir priversti jį judėti.

Kartą, bėgdamas nuo piktai nusiteikusio stoties policininko Hugo susiduria su Izabele – keista mergaite, po kaklu nešiojančia raktą, idealiai tinkantį Hugo lėlei-robotui.

Veikdami kartu vaikai siekia įminti roboto paslaptį. Izabelės rakto dėka jiedu įkelia koją į kitą realybę ir patenka į nuostabų pasaulį. Džiaugdamiesi savo atradimu vaikai suvokia, jog išradimas domina ne tik juos. Tikrieji pavojai jau alsuoja Hugo ir Izabelei į nugarą.

Nuostabūs efektai, pasakiški vaizdai ir pavergiantis pasakojimas apie didžiausią tikėjimą – tikėjimą svajonėmis. Juk visos svajonės vieną diena išsipildo.
Filmo trukmė 2:00 val.

Komentarų nėra: